Falke

VORES KUNDER SIGER

 

 

Falke

Med anor från 1800-talet är det lätt att tro att det världsledande märket Falke är ledande experter inom strumpindustrin.

Här på Netlingeri vet vi att det stämmer och vi är glada över att kunna erbjuda förstklassiga produkter från detta innovativa märke.

Låt dina ben stråla i ett par fashionabla strumpbyxor från Falke.


Exklusiva strumpbyxor från Falke

Falke strävar alltid efter att ha nöjda konsumenter och undersöker ständigt hur de kan utveckla sina produkter så de passar marknaden.

De har sökt runt om i världen efter material av absolut högsta kvalitet och använder bara det bästa som står att finna i sina produkter.

  • Kashmirull är en de dyraste och mest lyxiga av alla naturliga textilier. Den kommer från underullen på kashmirgetter som finns i Mongoliet och Kina. Kashmir är mycket fint och mjukt och håller formen perfekt. Dessutom bleknar den inte.
  • Silke är ett naturmaterial som tillverkas av silkeslarven. Fibern i silken är delvis ihålig och kan på grund av detta behålla värme samtidigt som den transporterar bort fukt. Silke är väldigt hudvänligt och värmer vid kyla och svalkar vid värme.
  • Merinoull kommer från merinofåren, som ursprungligen kommer från Spanien. Den är temperaturreglerande och transporterar bort fukt. Merinoullen värmer även när den blöt och den är självrengörande. Dessutom är den mjuk och skön och kliar inte.
  • Bomull är en textilfiber som växer i små duniga bollar på bomullsbusken. Den svalkar när det är varmt, suger åt sig fukt och är slitstark. Falke använder bara den finaste bomullen.

Som du säkert förstår har alla Falkes strumpbyxor perfekt passform och komfort.


Vilken ”den” ska du använda?

När du ska köpa strumpbyxor är det viktigt att välja rätt ”den”, eller denier som det egentligen heter.

Denier är en beteckning för masktätheten i strumpbyxorna. Ju högre denier, desto tjockare strumpbyxor.

Tunna strumpbyxor ligger mellan 10–20 denier. De är tunna och skira och passar bra på sommaren när det är varmt ute och om du vill ha genomskinliga strumpbyxor.

Normaltjocka ligger runt 20–60 denier och är de som vanligen används.

Tjockare strumpbyxor ligger runt 60 denier och högre. De är slitstarka, mer täckande och sköna att ha på sig när det är kallt ute eftersom de värmer benen.


Så tar du hand om dina strumpbyxor från Falke

För att öka livslängden och hållbarheten på dina strumpbyxor från Falke behöver du ta hand om dem på rätt sätt. Här följer några råd:

  • För att undvika maskor bör du ta av dig ringar, armband och klockor innan du tar på dig dina strumpbyxor. Har du vassa naglar kan du använda fingervantar eller handskar.
  • Tvätta aldrig dina strumpbyxor i högre temperatur än det som anges i dem. För varmt vatten kan skada elasticiteten.
  • Använd tvättpåse om du tvättar i tvättmaskin för att skydda dina strumpbyxor och tvätta med liknande färger. Färgade strumpbyxor kan fälla.
  • Tvätta aldrig strumpbyxor i samma tvättpåse som andra underkläder då exempelvis byglar och hakar kan skada dina strumpbyxor. På grund av detta ska du inte heller förvara dem tillsammans med andra underkläder eller kläder.
  • Undvika att torktumla eftersom det sliter på materialet.
  • Följ alltid tvättråden från Falke så kan det inte bli fel.


Falkes historia

Med en historia som sträcker sig tillbaka till år 1895 är det inte svårt att förstå att det tyska märket Falke har en gedigen kunskap inom sitt område. De har sedan 1918 sitt huvudkontor i Schmallenberg i Tyskland.

Falke är ett familjeföretag som stannat inom familjen i generation efter generation. De är idag inne på den fjärde generationen och sedan 1990 drivs det av Paul och Franz-Peter Falke. Deras vision är mode av högsta kvalitet, perfektion och finess.

Falke finns idag i mer än 60 länder och är en av de absolut mest framstående tillverkarna inom sitt område. Om du provar deras produkter kommer du att förstå varför.