Femilet BH

Älskar du den vackra Femilet-BH:n med bra komfort?

Femilet är välmående och välmående är precis vad du kan förvänta dig av de många vackra behån som danska Femilet har skapat. Genom sina läckra och väldigt feminina BH:ar lyckas Femilet skapa precis rätt passform, som känns skön att ha nära kroppen. Om du letar efter en elegant bh med hög kvalitet och optimalt stöd är Femilet det perfekta märket för dig. Femilet grundades år 1923 och är ett av Danmarks ledande underklädesmärken. Deras bh:ar är kända för sin skönhet, perfekta passform och höga kvalitet. Med en bh från Femilet kommer du garanterat inte att bli besviken.

Vackra och trendiga bh:ar från Femilet

Oavsett om du föredrar enkla och eleganta bh:ar eller bh:ar med feminina och läckra detaljer, har Femilet något som passar dig. De har fokuserat på ett varierat utbud där det finns vackra och bekväma bh:ar i alla storlekar för alla kvinnor. Om du har en stor byst väger den mer och ställer högre krav på din bh och då kan du välja en Big Cup bh. På en Big Cup bh är kuporna, byglarna och ryggbandet mer stabila och slitstarka än på en vanlig bh för att ge optimalt stöd. Delarna i bh:n är av extra hög kvalitet för att de inte ska töjas ut och tappa stödförmågan.

Om du vill att din byst ska se större ut än vad den är kan du välja en bh med vaddering. Men tänk på att välja rätt bh eftersom inte alla bh:ar som har vaddering ger större byst. Vadderingens funktion kan vara att enbart skapa en slät, rundad form på bysten och ge extra stöd. Det finns många olika modeller, färger och mönster att välja mellan i vårt sortiment av Femilets bh:ar så du kommer garanterat att kunna hitta något som passar dig.

Välj rätt storlek på din bh från Femilet

När du ska köpa en ny bh är det väldigt viktigt att du väljer rätt storlek. Om din bh är för liten kan den orsaka smärta och till och med skavsår och om den är för stor ger den inte rätt stöd. En bh som sitter rätt är bekväm och ger bra stöd åt bysten. Din kropp förändras hela tiden och det gör även din bh-storlek, så det är viktigt att mäta dig på nytt varje gång du ska köpa en ny bh. Då är du säker på att få rätt storlek.

 • Mät omkretsen precis under bysten. Mät sedan omkretsen över bysten där de är störst. Måttbandet ska vara löst utan att glida ner. Det är dessa mått i centimeter du använder dig av när du beställer din bh. Följ alltid storlekstabellen på den bh du valt.
 • Be gärna om hjälp när du ska mäta dig eftersom det är viktigt att måttbandet ligger helt rakt runt ryggen och det kan vara svårt att klara av själv.
 • Se till att bh-bandet ligger rakt runt din rygg och att du knäpper bh:n i haken längst ut när den är ny. Då kan du använda bh:n längre eftersom bh-bandet töjs ut med tiden och då kan du bara knäppa den längre in.
 • Mittstycket mellan bysten ska sitta tätt mot kroppen för att ge bästa stöd.
 • Se till att byglarna sitter som en ram runt bysten och varken skär in i bysten eller sticker ut i armhålan.
 • När du sträcker upp armarna över huvudet ska bh:n inte följa med upp, utan stanna kvar på sin plats.

Det viktigaste är förstås att du känner dig bekväm och vacker i din bh så lita alltid på din egen känsla.

Var rädd om din bh från Femilet

År 2010 såldes Femilet till Groupe Chantelle i Paris, ett av världens ledande underklädesmärken. Deras bh:ar tillverkas på Groupe Chantelles egna fabriker och genomgår en mycket sträng kvalitetskontroll för att fastställa att de håller högsta kvalitet. När du köper en riktigt fin bh från ett märke som Femilet är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt så att den håller så länge som möjligt. Här följer några råd som är bra att tänka på:

 • Handtvätta alltid din bh om det inte står något annat i tvättråden. Varmt vatten kan förstöra elasticiteten så använd helst kallt vatten. Om du har en bh som tål maskintvätt bör du alltid använda en tvättpåse.
 • Torktumla aldrig din bh eftersom det sliter på den och förkortar livslängden. Värmen kan också förstöra elasticiteten.
 • Tvätta gärna din bh efter cirka tre användningar. Har din bh silikonband bör den tvättas oftare eftersom svett kan fräta på silikonet.
 • Knäpp alltid bh:n innan du tvättar den för att undvika att axelbanden trasslar ihop sig och att den fastnar i andra plagg.
 • Förvara dina bh:ar på en plan yta, till exempel i en byrålåda.
 • Din bh behåller spänsten längre om den får vila ett par dagar innan du använder den igen. Då hinner textilfibrerna återhämta sig.

Om du följer tvättråden från Femilet kommer du att kunna njuta av din lyxiga bh under mycket lång tid.