Menstrosor

Vad är menstrosor?

Menstrosor både ser ut och känns som vanliga trosor. Den stora skillnaden är att man kan blöda i dem utan att behöva oroa sig för om man blöder igenom. Menstrosor är designade både för dagar med lätt blödning och för dagar med kraftigare mens. Många kvinnor tycker att periodtrosor är ett bekvämare och bekvämare alternativ än traditionella bindor eller tamponger. Dessutom är de också ofta billigare än engångsprodukter, och de kan återanvändas flera gånger.

Menstrosor, även kallade periodtrosor, är kalsonger som är speciellt framtagna för att bäras under mens. Trosorna gör att du inte behöver använda bindor och/eller tamponger. Med menstrosor är engångsprodukter över när man har mens. Istället kan du njuta av ett par sköna menstrosor som håller koll på dina blödningar – utan risk för läckage.

Hur fungerar periodtrosor?

Även om periodtrosor ser ut som ett par vanliga trosor, är de inte samma sak. Menstrosor absorberar snabbt och effektivt blödningen och kapslar in den i tyget, så att du inte går runt med blöta trosor. I menstrosor är det inbyggt ett extra lager tyg som fungerar absorberande när du blöder. Skikten kapslar in blödningen så att du inte behöver oroa dig för att blöda igenom. Dessutom kapslar de även in dålig lukt och fukt, så att du kan känna dig torr och säker.

Menstrosor – ett hållbart alternativ

 1. Undvik engångsbruk
  En kvinna som har mens använder många engångsprodukter i form av bindor och tamponger i sitt liv. Detta är i sig onödig engångskonsumtion, men utöver det finns även förpackningar som ofta är gjorda av plast.
 2. Spara pengar med menstrosor
  Engångsbindor och tamponger kostar ganska mycket att köpa. Speciellt när det är något man måste ha varje månad. Dessutom är det också en utgift som du som kvinna måste ha under större delen av ditt liv. På lång sikt är det därför också mer hållbart att investera i menstrosor som du kan använda månad efter månad.
 3. Undvik onödiga kemiska ämnen och kemi på din kropp och miljö
 4. Sanitetsbindor och tamponger är ofta gjorda av blekt bomull, vilket är både dåligt för miljön och inte hälsosamt för dig. Dessutom kan den innehålla parfym och annan typ av kemi som inte bör komma i kontakt med din hud.

Tvätta menstrosor

Före användning:
 • Tvätta trosorna i tvättmaskinen i 30 grader innan de används
Efter användning:
 • Skölj trosorna i kallt vatten tills vattnet är klart
 • Tvätta dem i tvättmaskinen i 30-40 grader. Använd vanligt tvättmedel och inget sköljmedel, eftersom det sliter på menstruationsbyxorna i onödan. Vi rekommenderar att använda tvättpåse så att materialet skyddas vid tvätt
 • Låt trosorna lufttorka efter tvätt på klädstreck ute eller på torkställning inomhus
 • Menstrosorna tål inte torktumlare och blekmedel, eftersom detta fodrar kvaliteten avsevärt

Köp dina hållbara menstrosor online

Letar du efter ett par hållbara menstrosor? Då har du kommit rätt. Hos Netlingeri.se hittar du ett brett utbud av trosor i olika former och färger, som ger dig sinnesro när du har mens. Välj mellan flera olika stilar, storlekar och passformer, där du hittar en mängd färger och nyanser som du fritt kan matcha med din favoritöverdel - även om det är den tiden på månaden.

Gå på upptäcktsfärd och hitta ett par tidstypiska trosor som du kommer att känna dig bekväm att bära. Vi levererar direkt hem till dig inom några arbetsdagar, så att du snart kan bli av med engångsbindor och tamponger, men istället vara klädd i ett par sköna trosor som du snabbt kommer att känna dig bekväm att ha på dig.