Amnings-BH

Alla amnings-BH:ar här på Netlingeri har mycket hög kvalitet

BH:ar för den som ammar måste såklart kunna lite av varje. En amnings BH ska vara lätt att öppna. Amnings BH:ar ska vara av mjuka material och samtidigt ska det vara en BH som vill stödja hela vägen. Netlingeri bär amnings BH:ar från t.ex. Chantelle, Anita och PrimaDonna, som alla är gjorda av läckra material.

Att skaffa barn är nog det största som kan hända i en människas liv. Då är det viktigt att allting runt omkring går lätt och smidigt så att du kan fokusera helt på din lilla skatt. En amnings-BH från Netlingeri gör amningen enkel och bekväm så att du och ditt barn kan få en fin och mysig amningsstund tillsammans.

Vad är en amnings-BH?

Under amningstiden blir bysten större eftersom den är fylld av mjölk. En stor byst ökar belastningen på nacke, axlar och rygg och ställer högre krav på din BH. Utan rätt stöd kan huden också tänjas ut och leda till att bysten ändrar form efter graviditet och amning.

En amnings-BH är designad för att ge bra stöd, vara bekväm och göra amningen så enkel som möjligt. Du ska kunna öppna och stänga kuporna genom att lossa på kroken som sitter fast på BH-bandet. På så vis slipper du ta av dig BH:n när du ska amma. Alla amnings-BH:ar här på Netlingeri är lätta att öppna och stänga med en hand så du behöver aldrig lägga ifrån dig ditt barn. Vi tycker att amningen alltid ska gå lätt och smidigt.

När bör jag köpa en amnings-BH?

Om bysten inte växt så mycket under graviditeten kan du alltid vänta tills nära förlossningen. De flesta brukar vilja ha allting klart till förlossningen och då kan det vara bra att köpa en amnings-BH ungefär en månad eller två innan förlossningen. Se till att du kan få in en handflata mellan bysten och kupan så att du har plats för amningsinlägg och mjölken som kommer att rinna till.

Om din byst växer tidigt under graviditeten kan det vara klokt att investera i en amnings-BH som du även kan använda efter födseln. Den kan vara för liten direkt efter förlossningen men passar att använda lite senare under amningsperioden när bysten minskat lite igen.

Vilken amnings-BH ska jag välja?

Det finns amnings-BH:ar med läckra detaljer och det finns enkla och släta. Vad man vill ha är en smaksak men gemensamt för alla våra amnings-BH:ar är att de håller mycket hög kvalitet och kommer från världsledande märken som till exempel Triumph och Chantelle.

Oftast vill ammande kvinnor ha mycket stöd på dagen när de rör sig och då kan det passa bra med en BH med byglar, som ger extra mycket stöd. På natten när man är mer stilla kan det vara bekvämt med en mjuk och skön amnings-BH utan byglar. Det är bra att ha flera par eftersom det ibland händer att de måste tvättas hastigt och lustigt och då vill man inte stå utan någon BH.

Rätt storlek på din amnings-BH

Det är alltid viktigt att välja rätt storlek på din BH och det är extra viktigt med en amnings-BH så att den sitter perfekt och ger rätt stöd och komfort. Här följer några tips när du ska välja storlek:

  • Mät omkretsen precis under bysten. Mät sedan omkretsen över bysten där de är som störst. Måttbandet ska vara löst utan att hasa ner. Dessa mått i centimeter använder du dig av när du beställer din amnings-BH.
  • Be gärna om hjälp med mätningen eftersom det är viktigt att måttbandet ligger helt rakt runt ryggen och det kan vara svårt att få till själv.
  • Vissa märken, som till exempel det engelska märket Freya, använder sig av tum istället för centimeter. Titta alltid på storleksguiden på din amnings-BH för att vara säker på att det blir rätt.
  • Se till att BH-bandet ligger rakt över ryggen och att du knäpper BH:n i haken längst ut när den är ny. BH-bandet töjs ut med tiden och då kan du bara knäppa den längre in. Det är underkanten på BH:n som till största delen bär upp och stödjer bysten.
  • Mittstycket bör sitta tätt mot kroppen för bästa stöd.
  • Byglarna ska rama in bysten och varken skära in i bysten eller sticka ut i armhålan.

Kom alltid ihåg att lita på din egen känsla och smak. Sitter BH:n bekväm? Ger den det stöd och den funktion som du är ute efter? Då är det garanterat rätt amnings-BH för dig.

Var rädd om din amnings-BH

Du ökar livslängden på din amnings-BH om du tar hand om den på rätt sätt så följ gärna dessa råd:

  • Varmt vatten kan förstöra elasticiteten så använd gärna så kallt vatten som möjligt.
  • Knäpp alltid BH:n innan tvätt och använd tvättpåse för att undvika att axelbanden trasslar ihop sig och att den fastnar i andra plagg.
  • Din BH behåller spänsten längre om den får vila ett par dagar mellan varje användning så att textilfibrerna får återhämta sig.

Alla amnings-BH:ar här på Netlingeri har mycket hög kvalitet och om du följer tvättråden från tillverkaren av din amnings-BH kommer du att kunna njuta av den under lång tid.

Remmarna på din amnings-BH

Det är såklart viktigt att du hittar en amnings BH där du kan justera banden så att kupan alltid kan ligga tätt intill kroppen. När du har justerbara remmar har du möjlighet att ändra längden på remmarna, eftersom du ofta går upp i vikt i slutet av graviditeten, och kommer att tappa fylligheten igen när du börjar amma.

Ju bättre du kan få i dina axelband, desto bättre stöd ger de dig. När du letar efter amnings BH:ar, lägg märke till att stopperna måste vara fasta, breda och vadderade. Bra remmar kommer att stödja både dina axlar och nacke så bra som möjligt. Kom också ihåg att se vårt urval av våra BH utan bygel här.