Calida

Calida är läckra underkläder, nattkläder och baskläder för kvinnor i alla åldrar

I vårt sortiment har vi samlat ett stort urval av klassiska underkläder och nattkläder i läckra kvalitetsmaterial som ull, siden och bomull. Med underkläder från det schweiziska märket är du garanterad kvalitet, där ingen kompromiss har gjorts med materialvalet.

Calida grundades år 1941 i Schweiz och har sedan dess förgyllt tillvaron för många kvinnor med sina fantastiska underkläder, baskläder och nattkläder. Fokus ligger på klassiska, sköna basplagg med perfekt passform. De använder sig av naturliga material av högsta kvalitet och om du verkligen vill ha lyx i din vardag är Calida rätt märke för dig.

Calidas magnifika produkter

Ända sedan Calida startades har de arbetat hårt för en hållbar produktion genom hela ledet. Deras produkter tillverkas i Schweiz och de lägger ner mycket tid och använder sig av väldigt avancerad materialutveckling för att få fram bästa tänkbara material till sina kläder. Med fantastiska detaljer, underbara material och en önskan att ge kvinnor det allra bästa har Calida tagit fram produkter som passar alla.

Här finner du eleganta trosor i bekväma modeller som är tillverkade i naturliga material som andas. Trosor som är skapta i syfte att vara bra för huden så att de kan användas varje dag. Du kan välja mellan olika klassiska och snygga toppar med vackra detaljer som passar lika bra att ha under kläderna som att bära som ett eget plagg. Alla är lika bekväma och sköna mot huden. Mys ner dig i soffan eller sängen med en mjuk och skön pyjamas och bara njut av lite egentid och lugn och ro. Alla Calidas produkter är certifierade med Oeko-Tex Standard 100, vilket innebär att de är allergitestade och inte innehåller några farliga substanser. Så du kan tryggt använda deras produkter utan att behöva oroa dig för farliga kemikalier mot huden. Du kommer garanterat inte att bli besviken när du provar Calidas underkläder och nattkläder. Din kropp kommer att tacka dig.

Calidas medvetna materialval

Alla material Calida använder sig av är framtagna i syfte att vara skonsamma mot både huden och miljön. Några av de material Calida använder sig av är:

  • Bomull, som är ett naturmaterial och växer på bomullsbusken. Den svalkar när det är varmt, andas, suger åt sig fukt och är slitstark. Bomull är också väldigt mjuk och lätt att tvätta. Calida använder sig bara av den finaste bomullen.
  • Ekologisk bomull, som har samma hudvänliga egenskaper som traditionellt odlad bomull men är mer miljövänlig. Ekologiskt odlad bomull får inte besprutas med syntetiska bekämpningsmedel och man accepterar inte GMO.
  • Elastan, som är oerhört stretchigt. Calida använder sig av en liten del elastan tillsammans med bomull för att skapa hög elasticitet och perfekt passform i en del av sina trosor.
  • Tencel Modal, som har naturligt ursprung och en silkeslen, slät yta. Tencel Modal absorberar mycket fukt och torkar snabbt, vilket minskar kroppslukt och gör att du kan känna dig fräsch och torr hela dagen.
  • Silke, som är ett naturmaterial och tillverkas av silkeslarven. Fibern i silken är delvis ihålig och på grund av detta kan den behålla värme samtidigt som den transporterar bort fukt. Silke är väldigt hudvänligt och värmer vid kyla och svalkar vid värme.
  • Merinoull, som kommer från merinofåren. Ullen är vattenavvisande, smutsavvisande, temperaturreglerande och värmer även när den är blöt. Dessutom är den mjuk och skön och kliar inte. Merinoullen Calida använder sig av kommer från Sydafrika.

Merinoull och siden förekommer tillsammans i många av Calidas produkter. De är de bästa naturliga klimatfibrerna som går att få tag på och tillsammans ger de en enastående temperaturutjämnande och fuktreglerande effekt. Du kan välja sval bomull när det är varmt ute och den perfekta kombinationen av siden och ull som värmer när det är kallt. Calida anser att det bästa kommer från naturen och för detta märke är hållbarhet ett löfte, något som definitivt avspeglar sig i deras materialval.

Calida tar sitt ansvar på allvar

Calida är ett ledande underklädesmärke i Europa och som sådant tar de sitt ansvar på största allvar. De jobbar hela tiden för hållbarhet och minsta möjliga påverkan på miljön under tillverkningsprocessen. De har till och med en kollektion med kläder som består av 100 procent cellulosa och är komposterbara. Deras passion är att skapa kompromisslöst bekväma och hållbara produkter samtidigt som de skapar en bättre värld.