Strumpor

Strumpor för alla tillfällen

Letar du efter ett par läckra stay-ups som får dig att känna dig vacker och förförisk? Eller är du på jakt efter ett par strumpbyxor som håller in magen så att den där snygga klänningen äntligen sitter helt perfekt? Kanske vill du bara ha ett par strumpor som leder bort svetten och håller dina fötter torra? Då är du välkommen till oss. Hos oss hittar du trendiga, bekväma och snygga strumpor och strumpbyxor av högsta kvalitet.

Här finner du eleganta och förföriska stay-ups från Falke som garanterat får dig att känna dig kvinnlig och vacker. Vi har strumpbyxor från Decoy som håller in magen, lyfter skinkorna och minskar låren för dig som snabbt vill fixa till din figur. Vi har footies som är tillverkade i Quick Dry, ett ventilerat material som leder bort svett. Perfekt för den som vill ha torra fötter hela dagen. Om du är ute efter vita eller svarta basstrumpor i skön bomull att ha till vardags hittar du det också här hos oss. Detta är bara några exempel på vad du hittar i vårt högkvalitativa sortiment.

Vad är ”den”?

När du ska köpa strumpbyxor är det viktigt att välja rätt ”den”, eller denier som det egentligen heter. Men vad är då denier? Denier är ett mått på tjockleken på strumpbyxorna. Ju högre denier, desto tjockare strumpbyxa. Tunna strumpbyxor ligger runt 10–20 denier. De är sköna att använda när det är varmt, till exempel på sommaren. Normaltjocka ligger runt 20–60 denier och är de vanligaste som används. Tjocka strumpbyxor är 60 denier och högre. De är slitstarka, värmer och är sköna att ha på sig när det är kallt ute.

Bra att tänka på när du köper strumpor

 • Bra strumpor ska inte skava eller hasa ner när man använder dem. De ska inte heller tappa passformen när man tvättar dem.
 • Strumporna slits mest vid tårna och hälen så välj gärna strumpor som är förstärkta på de ställen.
 • Välj rätt denier på dina strumpbyxor.
 • Använd inte bomull när du ska träna eftersom det suger upp svett istället för att leda bort den. Köp hellre strumpor i ett material som transporterar bort fukt, till exempel microfiber.

Smart att använda strumpbyxor

Det finns nog inget som går upp mot ett par snygga strumpbyxor eller stay-ups under klänningen och kjolen. Faktum är att de är inte bara snygga att titta på, de är funktionella också.

 • På sommaren när vi blir svettiga förhindrar strumpbyxorna att benen klistras ihop.
 • De döljer ärr och blodkärl och ger benen ett jämnare och slätare utseende.
 • Mörka strumpbyxor ger benen en illusion av att vara smalare än de är.
 • När det är kallt ute ger de värme åt dina frusna ben.
 • De skyddar mot fästingar då fästingar glider av hala ben.

Så tar du bäst hand om dina strumpor

Även om vi på Netlingeri bara säljer produkter av högsta kvalitet är det ändå viktigt att ta hand om dina favoritplagg på rätt sätt för att öka hållbarheten. Här följer några råd:

 • Använd alltid tvättpåse för minskat slitage och undvik sköljmedel då det täpper till porerna i tyget.
 • Varje gång du använder dina strumpbyxor töjs fibrerna i dem ut så de behöver tvättas efter varje användning för att få tillbaka passformen. Därför är det bra att ha flera par att variera mellan.
 • Tvätta aldrig strumpor i samma tvättpåse som andra underkläder då till exempel hakar och byglar kan skada dina strumpor.
 • Tvätta strumpbyxorna i låg temperatur med liknande färger om du tvättar i tvättmaskin. Färgade strumpbyxor kan fälla.
 • Var försiktig när du tar på dig dina strumpbyxor för att undvika maskor. Ta av dig ringar, armband och klockor innan. Om du har vassa naglar kan du använda fingervantar eller handskar när du tar på dig dem.
 • Följ alltid tvättråden från tillverkaren av just dina strumpor.

Strumpor som sitter perfekt

Det är viktigt att använda rätt storlek för optimal passform och funktion på dina strumpor och strumpbyxor. Följ alltid storleksguiden för just den produkt du valt. De viktigaste måtten för strumpbyxor är längd, vikt och höftmått. När man köper stay-ups använder man sig av fotlängd, lårvidd och beninnerlängd. Vår utbildade och kunniga personal hjälper gärna till om du har några frågor.