Axelbandslös BH

En axelbandslös BH är elegant, snygg och passar till alla tillfällen

En axelbandslös BH, eller multifunktionell BH som den också kan kallas, har avtagbara remmar, så BH:ar kan användas utan remmar, eller med korsade remmar. Bär en axelbandslös BH under en t-shirt eller under den stora festklänningen. Se alle BH:ar på shoppen.

De flesta axelbandslösa BH:ar har axelband som går att ta av och sätta på som du själv vill, så att du alltid har en BH som passar till varje outfit. Här på Netlingeri hittar du läckra och eleganta axelbandslösa BH:ar i oklanderlig kvalitet från marknadens ledande märken.

När passar det att använda en axelbandslös BH?

Med en axelbandslös BH kan du få bra stöd för bysten samtidigt som du slipper fula axelband som syns under klänningen eller toppen. Ryggbandet på denna BH är ofta lite bredare eftersom det är det som håller BH:n på plats och ger stöd åt bysten. En axelbandslös BH är självklar under den baraxlade klänningen, så att du ändå får stöd och en snygg rundning på bysten. Men denna BH är oumbärlig även vid andra tillfällen.

Om du ska bära en topp med halterneck är det inte särskilt snyggt med axelband som syns och då passar det perfekt med en axelbandslös BH. På en del av våra BH:ar kan du till och med ta av axelbanden och sätta fast dem så att de blir till en halterneck. Ska du använda en läcker klänning med mycket smala axelband passar det inte så bra att använda en BH som har axelband. Med en axelbandslös BH under får du både bra stöd och en snygg figur. Om du har smärta i axlarna, till exempel inflammation, kan det göra väldigt ont att använda en vanlig BH. Med en axelbandslös BH slipper du trycket och beröringen på axlarna.

Vilken typ av axelbandslös BH ska jag välja?

En axelbandslös BH är en tidlös och vacker klassiker som framhäver axlarna och får dem att se bredare ut. Alla BH:ar är olika och det är viktigt att välja rätt BH till rätt tillfälle. Om du till exempel ska bära en vit och åtsittande klänning och inte vill att BH:n ska lysa igenom är det bäst att välja en vit eller hudfärgad BH. Om klänningen är mörk eller svart passar det bäst att välja en mörk BH. Ska du använda BH:n under en urringad klänning eller topp behöver du en BH med låga kupor. Vill du få bysten att se större ut än de är kan du välja en BH med vaddering i kuporna.

Om du bara ska använda den axelbandslösa BH:n vid ett enda tillfälle, till exempel på nyårsfesten, midsommarfesten eller på ett bröllop, är det väldigt smart att välja en BH med avtagbara axelband. Då kan du använda den som vanligt med axelbanden efteråt. Oavsett vilken typ av axelbandslös BH du bestämmer dig för hittar du flera snygga och bekväma modeller, även i stora storlekar, hos oss. De har alla hög kvalitet, ger väldigt bra stöd och kommer från märken som till exempel Triumph, Chantelle, PrimaDonna, Marie Jo med flera.

Välj rätt storlek på din axelbandslösa BH

Det är alltid viktigt att välja rätt storlek när man ska köpa en ny BH, för att få rätt funktion och optimalt stöd.

 • Mät omkretsen precis under bysten. Mät sedan omkretsen över bysten där den är som störst. Måttbandet ska vara löst utan att glida ner. Det är dessa mått i centimeter du använder du dig av när du beställer din BH. Följ alltid storleksguiden på BH:n du valt.
 • Be gärna om hjälp när du ska mäta eftersom det är viktigt att måttbandet ligger helt rakt runt ryggen och det kan vara svårt att klara själv.
 • Se till så att du knäpper din nya BH i haken längst ut, då kommer du att kunna använda den längre. BH-bandet töjs ut med tiden och då kan du bara knäppa den längre in.
 • Byglarna på BH:n ska sitta som en ram runt bysten och varken skära in i bysten eller sticka ut i armhålan. På en axelbandslös BH är det extra viktigt att byglarna sitter åt runt bysten så att BH:n sitter stadigt.
 • Det är viktigt att BH-bandet sitter ganska stramt runt eftersom det är det, tillsammans med en silikonkant, som håller upp din BH.
 • Kroppen förändras hela tiden och det gör också din BH-storlek, därför är det viktigt att du mäter dig på nytt varje gång du ska köpa en ny BH.

Ta hand om din axelbandslösa BH

Om du tar hand om din BH på rätt sätt kommer den att hålla väldigt länge. Här följer några råd som kan vara bra att tänka på:

 • Om du låter BH:n vila ett par dagar mellan varje användning så hinner textilfibrerna återhämta sig och då behåller den spänsten längre.
 • Handtvätta alltid om det inte står något annat i tvättråden.
 • Varmt vatten kan förstöra elasticiteten så använd gärna kallt vatten.
 • Knäpp alltid BH:n innan tvätt för att undvika att axelbanden trasslar ihop sig och att den fastnar i andra plagg.
 • Förvara dina BH:ar plant, till exempel i en byrålåda.