Mey

Stort utbud av Mey underkläder

Hos Netlingeri hittar du det alltid populära märket Mey med en mängd vackra mönster av BH, trosor och toppar. Creme de la creme har bestämts för dig som vill ha mjuka och sköna underkläder och underkläder som är både vackra, feminina och inte minst funktionella.

Det tyska företaget Mey grundades år 1928 och har sitt huvudkontor i Albstadt. Det är ett familjeföretag som framför allt är känt för sina exklusiva material, hållbara produktion och sina riktigt bekväma underkläder. Mey drivs av människor med stor kreativitet, passion och ett öga för detaljer. De producerar alla sina produkter själva, från början till slut, och när deras produkter är färdiga kontrolleras de noggrant för defekter.

Deras produkter ska ha perfekt passform, hålla länge och kunna användas varje dag. Mey strävar efter att hela tiden fortsätta utvecklas, och detta gäller både företaget, produkterna och processen. Med innovativ design, hög kvalitet och hållbarhet genom hela produktionen är det inte konstigt att detta är ett av de ledande företagen i Europa.

Meys fantastiska värld

Mey har ett stort utbud av personliga underkläder med perfekt passform och komfort. Du finner bekväma och eleganta trosor i olika modeller som är så mjuka och sköna att du knappt märker att du har dem på dig.

Du hittar även vackra och bekväma toppar i bomull som passar perfekt under kläderna, både hemma och på jobbet. Med en mjuk och härlig underklänning känner du dig som en prinsessa och din klänning får ett riktigt fint fall. Det finns många vackra och tidlösa produkter att välja bland från Mey. Om du verkligen vill ge dig själv det bästa så välj något i ekologisk bomull. Din kropp kommer att tacka dig.

Mey använder bara noga utvalda material

Mey arbetar hela tiden för att utveckla sina produkter och testar olika sammansättningar av nya material för att få fram en perfekt slutprodukt som är hållbar, mjuk och extremt bekväm.

I sina produkter använder de sig bland annat av:

  • Viskos, som påminner mycket om silke i kvalitet och känsla. Detta material är slitstarkt, svalt och mjukt. Det andas, skrynklar inte och håller färgerna väldigt bra när det är färgat. Det är också lättskött och har ett väldigt fint fall. Mey använder sig bara av viskos från FSC-certifierade (hållbarhetscertifierade) företag.
  • Elastan, som är oerhört stretchigt och ofta används i underkläder tillsammans med andra material för att ge dem hög elasticitet.
  • Polyamid, som är väldigt slitstarkt och tåligt och elastiskt. Eftersom polyamid har riktigt lång livslängd är det bra ur ett hållbarhetsperspektiv.
  • Bomull, som är slitstarkt, svalkar när det är varmt och suger åt sig fukt.

Ekologisk pimabomull från Peru

Mey brinner för miljön, sina konsumenter och att skapa hudvänliga produkter. De tar verkligen sitt ansvar på allvar och vissa av produkterna från Mey är tillverkade i ekologisk bomull. De använder sig av vad många anser vara den finaste bomullen i världen, nämligen pimabomull från Peru.

Denna bomull har ungefär dubbelt så långa fibrer som traditionell bomull. Det gör att den är mjukare och absorberar mer fukt än vanlig bomull. Dessutom skrynklar den sig inte och håller mycket längre. Pimabomull växer vid kusten i norra Peru. Där är jorden bördig, luftfuktigheten precis rätt och temperaturen är nästan helt perfekt året runt.

Den bomull som Mey använder sig av är handplockad, och detta är bra både för miljön och för bomullen. Industriellt plockad bomull förstör fibrerna och gör att bomullen får en ojämn yta, medan pimabomullen har en slät och fin yta. Bomullen är fri från kemikalier, har fin lyster och noppar sig nästan aldrig. Den är lätt och så mjuk mot huden att den passar perfekt för människor med känslig hud. Denna bomull är mycket eftertraktad på den globala marknaden och det är lätt att förstå varför Mey använder den i sina produkter.

Mey tar sitt ansvar

Mey har en passion för riktigt bra produkter och är väldigt ansvarsfulla. De har fått flera utmärkelser för sin hållbara produktion. Till exempel:

  • 2012 blev de certifierade med Bluesign, som mycket kortfattat innebär att de i minsta möjliga mån påverkar miljön under hela tillverkningsprocessen.
  • OEKO-TEX innebär att deras produkter är fria från förbjudna och farliga kemikalier. PH-värdet testas också för att säkra hudvänliga produkter.
  • Medically tested innebär att produkterna är testade för toxiner för att säkerställa att de är riktigt hudvänliga.

Det innebär att när du handlar produkter från Mey kan du vara säker på att de är giftfria. Dessutom hjälper du miljön genom att bidra till hållbar produktion. Kan det bli bättre än så?