Ullunderkläder

Ullunderkläder - Ta reda på mer om bekväm ull

Idag används bara den finaste ullen till ylleunderkläder, vilket gör att det inte repar. Ylleunderställ finns i modeller som sträcker sig från smala remmar till långa ärmar, och i både benvit och svart. Yllekalsonger används för att hålla värmen, det håller bra och är bra på att transportera kroppsfukt.

Om du tillhör de kvinnor som föredrar hudvänliga naturmaterial mot huden kommer du att älska vårt sortiment med ullunderkläder. Här hittar du produkter som innehåller 100 procent ull men också underkläder som består av en perfekt blandning av ull och siden. Skäm bort dig med vackra underkläder i de finaste materialen från marknadens ledande märken. Din hud kommer att tacka dig.

Ullens fantastiska egenskaper

Ull är ett mycket eftertraktat material i kläder och underkläder eftersom dess egenskaper passar perfekt till våra kroppars behov. Ullunderkläder är bland de mest sköna och praktiska underkläder som går att få tag på. Ullen har temperaturreglerande egenskaper och svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt. Nomader som lever i öknen har ofta använt sig av ull i sina plagg eftersom det skyddar mot hettan på dagen och värmer när kylan kommer på natten. Ull andas och suger upp fukt som den sedan leder bort. Det gör att du alltid kan känna dig torr och fräsch när du använder ullunderkläder. Ull kan suga upp väldigt mycket fukt utan att de värmande egenskaperna försvinner och den upplevs inte våt mot huden.

Ullunderkläder luktar sällan svett efter du använt dem men om det skulle hända kan du enkelt få bort lukten genom att vädra dina ullkläder när det är lite fuktigt ute. Eftersom ull är självrenande och bakteriehämmande är det väldigt lätt att hålla det rent. Det är dessutom slitstarkt, noppfritt och skrynklar inte så lätt. Ull är helt återvinningsbart och bra för både huden och miljön. Det är även flamsäkert till skillnad från många syntetiska material. Ull är helt enkelt ett fantastiskt material att ha i underkläderna.

Lyxa till det med underbara ullunderkläder

Här på Netlingeri hittar du vackra och eleganta ullunderkläder från välkända och medvetna märken som Decoy, Calida och Femilet. Skäm bort dig med ett feminint och läckert linne med smala axelband som passar lika bra att bära under dina vanliga kläder som att använda som en del av din outfit. Om du föredrar den lite mer sportiga stilen kan du välja ett snyggt och trendigt linne med bredare axelband.

Du hittar långärmade tröjor som är helt fantastiska att ha under kläderna på vintern eftersom de håller dig riktigt varm samtidigt som de leder bort fukten och håller dig torr. Men du kan lika gärna använda dem som vanliga tröjor till ett par snygga byxor. Det finns sköna och eleganta trosor som värmer dig samtidigt som de håller dig fräsch. Perfekt att ha under kjolen på vintern och du kan välja ett par med långa ben om det är riktigt kallt. En del av plaggen har ett material som är en blandning av merinoull och siden, två av de finaste och mest praktiska och sköna materialen som går att få tag på.

Merinoull kommer från merinofåren och har samma egenskaper som andra ulltyper. Skillnaden är att den har längre och tunnare fibrer och upplevs därför ännu mer lätt och mjuk mot huden. Siden är också ett naturmaterial och kommer från silkeslarven. Även siden är otroligt mjukt och skönt mot huden och kan behålla värmen samtidigt som den transporterar bort fukten. Silke värmer vid kyla och svalkar vid värme. Siden och merinoull är de två bästa naturliga klimatfibrerna som går att få tag på och tillsammans ger de en enastående temperaturutjämnande och fuktreglerande effekt. Eftersom de är så hudvänliga passar de perfekt om du har eksem eller känslig hud.

Tvätta dina ullunderkläder på rätt sätt

Ull innehåller keratin som naturligt bryter ner bakterier. Den innehåller även lanolin som är fuktavvisande och smutsavstötande. Det innebär att ull håller sig rent väldigt länge och ofta kan det räcka med att vädra dina toppar och tröjor istället för att tvätta dem. När du ska tvätta dina ullunderkläder kan du göra det för hand eller i tvättmaskin. Här följer några råd:

  • Dina ullunderkläder kan krympa om du tvättar dem i för varmt vatten, så använd aldrig vatten som är mer än 30 grader. Använd särskilt ulltvättmedel när du tvättar.
  • Ull tål inte hastiga temperaturförändringar, då kan den krympa. Om du handtvättar, var noga med att tvätta och skölja med vatten i samma temperatur.
  • Använd alltid ullprogrammet på din tvättmaskin om dina ullunderkläder tål att maskintvättas.
  • Använd aldrig blekmedel eller sköljmedel och låt inte ullunderkläderna ligga kvar i maskinen efter tvätt.
  • Vrid inte ur dina ullunderkläder för att få ur vattnet efter tvätten och torktumla aldrig.
  • Dra gärna lite försiktigt i plagget efter du tvättat det för att undvika att det krymper.

Följ alltid tvättråden som står i plagget så kommer du att kunna njuta av dina vackra och sköna ullunderkläder väldigt länge.