Anita BH

Anita BH:ar

Anitas bh:ar är till för dig som bara nöjer dig med det bästa. Bästa passform, bästa kvalitet och bästa komfort. Deras bh:ar är tillverkade med fokus på den kvinnliga kroppen i varje steg av produktionen. Prova själv, du kommer inte att bli besviken.

Anitas magnifika bh:ar

Det tyska märket Anita har tillverkat underkläder sedan 1886 och deras produkter är kända för sin perfekta passform och oklanderliga kvalitet. Tack vare sin stora passion för skönhet, sin gedigna erfarenhet och tekniska expertis är Anitas bh:ar av världsklass. De anser att bara det bästa är gott nog och alla deras produkter genomgår hårda kvalitetskontroller.

Anita arbetar hela tiden med att utveckla sina produkter och testar olika sammansättningar av material för att få fram den perfekta bh:n som är bekväm, har optimal funktion och absolut högsta kvalitet. Här finner du vackra och feminina spets-bh:ar som inte bara är bekväma utan dessutom har fickor som ger dig möjligheten att förstora bysten med hjälp av proteser eller inlägg.

Med en sport-bh från Anita får du perfekt komfort och optimalt stöd. De är också snygga och du får total rörelsefrihet. Tack vare det ventilerande materialet kan du känna dig trygg och fräsch under hela träningspasset. Anita har vunnit många priser genom åren och 2020 vann de ISPO Award för fjärde gången med sin sport-bh för stora storlekar.

Anitas sport-bh

När man tränar är det a och o att ha en bra sport-bh, framför allt om man utför aktiviteter som innebär hög belastning på bysten. Om man tränar utan ett bra stöd för bysten kan det ge skador på bysten och smärta i nacke och axlar. Att exempelvis springa utan en sport-bh kan ge belastning på rygg och skuldror och orsaka värk. Det kan också uppstå bristningar i huden och bindväven i bysten som inte går att få bort.

En sport-bh ger mer stöd åt bysten än vad en vanlig bh gör. Den har oftast bredare axelband som är vadderade för högre komfort och bandet under bysten är bredare eftersom det är den delen av bh:n som till största delen bär upp bysten. Sport-bh:ar är tillverkade i funktionsmaterial som andas och suger upp vätska för att sedan leda bort den så att du kan känna dig trygg och fräsch under hela träningspasset. Att investera i en sport-bh från Anita är att investera i din hälsa.

Rätt storlek på bh från Anita

Det är alltid viktigt att välja rätt storlek på din bh så att du får perfekt passform och funktion. Här följer några råd för att det ska bli rätt:

 • Mät omkretsen precis under bysten. Mät sedan omkretsen över bysten där de är som störst. Måttbandet ska vara löst utan att hasa ner. Det är dessa mått i centimeter du ska använda dig av när du beställer din bh.
 • Be gärna någon om hjälp med att mäta eftersom det är viktigt att måttbandet ligger helt rakt runt ryggen. Följ alltid storlekstabellen på den bh du valt.
 • Se till att bh-bandet ligger rakt runt din rygg och att du knäpper bh:n i haken längst ut när den är ny. Bh-bandet töjs ut med tiden och då kan du knäppa den längre in.
 • Mittstycket mellan bysten ska sitta tätt mot kroppen för bästa stöd.
 • Om det är byglar se till så att de sitter som en ram runt bysten och varken skär in i bysten eller sticker ut i armhålan.
 • En bh ska kännas bra och vara bekväm att ha på sig så lita på din egen känsla.

Kom ihåg att kroppen förändras hela tiden så du behöver mäta dig varje gång du ska köpa en ny bh för att vara säker på att få rätt storlek.

Så tar du hand om din bh från Anita

När du köper en extra fin bh är det extra viktigt att ta hand om den så att du kan njuta av den så länge som möjligt. Här får du några råd för att öka livslängden:

 • Handtvätta din bh om inget annat står angivet i den, det är mest skonsamt. Varmt vatten kan förstöra elasticiteten så använd gärna kallt vatten.
 • Tvätta gärna din bh efter cirka tre användningar. Knäpp alltid bh:n innan du tvättar den. Detta för att undvika att axelbanden trasslar ihop sig och att den fastnar i andra plagg.
 • Förvara dina bh:ar på en plan yta, till exempel i en byrålåda.
 • Din bh behåller spänsten längre om du låter den vila ett par dagar efter varje användning. Då hinner textilfibrerna återhämta sig innan du använder den igen.
 • Följ alltid tvättråden från Anita när du tvättar din bh. Då kommer du att kunna njuta av din fantastiska bh under en lång tid.