Underkläderlexikon

Underkläderlexikon

Underkläderlexikon
Vi har utarbetat ett läckert lexikon med olika indikationer i underkläder. Detta skulle mycket gärna vara till hjälp för de eventuella frågor du kan ha när du läser våra texter till varorna. Om du fortfarande tvivlar, är du mer än välkommen att kontakta oss antingen via:

Telefon: +45 41 40 75 00  eller
Mail: lager@netlingeri.dk

Mvh

Netlingeri.dk

BH med bygel och inlägg:

Har man en kupstorlek från A till D uppnås oftast den bästa stöttningen av en BH med bygel och inlägg. Bygeln ger ett bra stöd, och inlägget ger en bra fyllig byst.

BH med bygel och utan inlägg:

Har man en fyllig byst, kan man med fördel välja en BH utan inlägg. Den ger en bra stöttning, utan att bysten verkar större.

BH med push-up:

Har man en lite mindre byst, kan en push-up BH vara en lösning. En push-up BH är en BH med extra inlägg, som får bysten att se större ut och ger en fin klyfta.

BH med halterneck:

De normala banden är avtagbara. Det medföljer ett annat band, som går från den ena kupan bakom nacken till den andra kupan. Det ger en fin ”fri” skuldra och bar rygg. En sådan BH kan även användas som axelbandslös.

Minimizer BH:

För vissa är en stor byst inte nödvändigtvis lycka. Med en minimizer-BH är det möjligt att få bysten till att se mindre ut. Minimizer-BH:n är tillverkad i ett kraftigare material och med sin speciella uppbyggnad, samlar den bysten och får den att se mindre ut.

Sport-BH:

Är uppbyggt till att ge maximal stöttning, vid snabba rörelser. Forskare har funnit att en BH utan rätt stöd vid motion och idrott riskerar att sträcka bindvävet, så bysten kommer att hänga. En bra sport-BH kan reducera helt upp till 75% av bystens rörelse under motion.

Hitta sport-BH:s här!

Amnings-BH:

Är utvecklat till att ge en optimal stöttning under graviditeten och medan du ammar. Med en krok kan du enkelt och avskilt öppna kupan, så att amning inte blir ett problem.

Hitta amnings-BH:s här!

String:

Med G-string undviker du märken efter troskanten i dina byxor, på grund av den y-formade trosan där bak som ofta bara består av ett tunt snöre. G-string, som har sitt namn efter det tunna snöret på en fiol, är idag utformade med olika bredder i fronten.

Hipster:

Det engelska ordet för höft har lagt namn till hipster-trosan, som bara sitter på höfterna, eller strax nedanför. Hipster är utrustad med små ben, och den lågt sittande stilen gör trosan perfekt till moderna, låg midja byxor. Hipster finns också som en string i  bakstycket.

Tai:

En trosa som slutar vid midjan. Med sina höga benskärningar har Tai-trosan haft rykte om att ge en illusion av längre ben. Trosan täcker en stor del av bålen.

Maxi:

Trosan är högre i midjan är Tai-trosan, och har en lägre benutskärning. Det ger därmed en bra stöttning till både mage och bål, och är därför bra till lite kraftigare kvinnor.